استانداردهای راحتی در نصب پنجره
استاندارد های موجود در این زمینه مزیت هایی را در رابطه با سهولت و راحتی نصب و اجرای پنجره ها به همراه دارد. ابعاد و استاندارد های مربوطه در این زمینه به شما این امکان را خواهد داد تا حریم شما به صورت کامل حفظ شود.
به عنوان مثال پنجره هایی که برای هوا گیری استفاده می شود. و در مناطق و مکان های مشخصی نظیر سرویس بهداشتی از آن استفاده می شود، دارای ابعاد مشخصی می باشند.
معمولاً پنجره هایی که برای این کاربری انتخاب می شوند از ابعاد کوچکتری برخوردار هستند. اگر دقت کرده باشید معمولاً این نوع پنجره ها را به صورت مربع یا مستطیل کوچک هستند. معمولاً طریقه باز و بسته شدن این نوع پنجره ها نیز به سمت داخل به صورت کلنگی می باشد تا حریم شخصی محیط داخل حفظ شود.
رعایت حداقل فاصله سقف با پنجره
یکی دیگر از استانداردهای شهرداری و آتش نشانی درباره پنجره دوجداره که رعایت آن موجب سهولت و در نصب پنجره دوحداره و اجرای پنجره دوجداره UPVC شما خواهد شد، رعایت حداقل فاصله سقف با پنجره می باشد.
پنجره ها باید حدود 20 سانتی متر فاصله با قسمتی که سقف تمام می شود داشته باشند. همانطور که اشاره شد این امر به شما در نصب و اجرا پنجره دوجداره UPVC کمک شایانی خواهد کرد.
طبق یکی دیگر از شرایط و ضوابط موجود در رابطه با پنجره های دوجداره یا حتی پنجره های معمولی این قانون وجود دارد که: برای حفظ و جلوگیری از سقوط شی، فرد و … در ارتفاع نباید از پنجره بازشو استفاده شود. چرا که امکان وقوع خطراتی در پی خواهد داشت.
رعایت تعادل در یک بعد از نمای ساختمان
مورد دیگری در این رابطه باید به آن توجه داشته باشید و آن را در نظر بگیرید رعایت تعادل در یک بعد از نمای ساختمان می باشد. به عنوان مثال فرض کنید که یک اتاق خواب دارای ابعادی مشخص از پنجره دوجداره باشد. اگر در همان بعد در قسمت پذیرایی پنجره ی دوجداره UPVC در نظر دارید، رعایت و احترام به قوانین موجود در این زمینه لازم است.
در صورتی که قصد رعایت این شرایط و ضوابط را به منظور انجام اصولی کار داشته باشید، باید عرض پنجره ای که برای پذیرایی در نظر گرفته اید را به صورتی تعیین کنید که تعادل در یک بعد از نمای ساختمان دچار مشکل و اختلال نشود. پنجره های دوجداره UPVC با توجه به همین شرایط و ضوابط در ابعاد مشخصی تولید می شوند.
عوامل موثر بر استانداردهای شهرداری و آتش نشانی درباره پنجره دوجداره
در این بخش از مقاله نیز به برخی عوامل تاثیر گذار بر استانداردهای شهرداری و آتش نشانی درباره پنجره دوجداره اشاره خواهیم کرد. به طور کلی عوامل موثر به دو دسته کلی عوامل تاثیرگذار خارجی و داخلی تقسیم می شوند.
عوامل بیرونی تاثیر گذار
یکی از عوامل بیرونی موثر بر استاندارد های درب و پنجره دوجداره، عوامل طبیعی مانند شرایط محیطی و جغرافیایی می باشد. به عنوان مثال استاندارد هایی که برای پنجره های دوجداره UPVC در نظر گرفته می شود. معمولاً با توجه به شرایط دمایی و محیطی منطقه ای که در آن پنجره نصب و اجرا می شود بستگی خواهد داشت.
برخی از این عوامل عبارتند از:
- تغییرات دمایی
- آلودگی های صوتی
- ناهنجاری های محیطی که در آن منطقه وجود دارد
- فشار هایی که ممکن است از بیرون به پنجره ها وارد شود مانند سرقت و شدت باد و …
- نور خورشید و زاویه تابیدن نور آن
اگرچه در یک نگاه، این عوامل بسیار ساده می باشند و بسیاری از افراد به آن توجه ندارند. اما تاثیر بسزا، کلیدی و مهمی در استاندارد های لازم در نصب و اجرای پنجره های دوجداره UPVC دارند.
عوامل داخلی تاثیر گذار
عوامل داخلی بر خلاف موارد موثر خارجی، بیشترین اثر خود را بر دیوار های مجاور پنجره های دوجداره UPVC می گذارند. عواملی نظیر رطوبت و دمای اتاق، تاثیر بسزایی بر تعیین استاندارد های پنجره ها دارند.
از دیگر موارد تاثیر گذار بر این امر انبساط و فشار های وارده بر پنجره های دوجداره UPVC می باشد. استاندارد ها و ضوابطی که در خصوص امکان انبساط قرار داده می شوند، کمک می کنند که پنجره ها با گذشت زمان با تغییر شکل روبرو نشوند.
باز و بسته کردن لنگه های پنجره
در صورتی که باز و بسته کردن لنگه های پنجره با فشاری مضاعف همراه باشد. یا حتی در صورتی که وزن لنگه ها از حد استاندارد خارج شود، ممکن است مشکلاتی برای پنجره ها بوجود بیاورد که احتیاج به رگلاژ شدن داشته باشند. همچنین این امر مشکلاتی اساسی برای پنجره و حتی عایق بندی آنها ایجاد خواهد کرد.
از این رو استانداردهای شهرداری و آتش نشانی درباره پنجره دوجداره اتخاذ می شوند تا از بروز این نوع مشکلات با منشاء خارجی و داخلی تا حد قابل قبولی جلوگیری شود.
در عین حال تمامی افرادی که نسبت به تعویض پنجره های قدیمی و بازسازی آن ها اقدام می کنند از یک اصول کلی پیروی و از یک استاندارد واحد استفاده می کنند.
قوانین شهرداری
همانطور که در ابتدای مقاله نیز به آن پرداختیم قوانین متعددی در رابطه با پنجره های دوجداره UPVC توسط شهرداری وضع شده است. علاوه بر نمای شهری و قوانینی که در این رابطه وجود دارد، نکاتی در رابطه با حفظ حریم شخصی سایر ساکنین وجود دارد. این شرایط و ضوابط در راستای حفظ حریم شخصی و خصوصی افراد وضع شده اند.
در ابتدای مقاله نیز به این موضوع اشاره کردیم که این نوع شرایط شامل شرایطی نظیر منع استفاده از باز شو های پنجره ها یا درب پنجره دوجداره به سمت حیاط یا مشرف به خانه دیگر می باشد.
نوع نصب فریم
طبق یکی دیگر از قوانین مربوطه و تبعیت از استاندارد های موجود در این رابطه، فریم نورگیر ها یا بازشو هایی که مشرف به یکدیگر هستند، باید در ارتفاعی نصب و اجرا شوند. تا از بروز مشکلاتی نظیر گیر کردن بازشو به سقف های کاذب یا ریل های پرده جلوگیری به عمل آید.
استفاده نکردن از کتیبه در بالا و پایین پنجره ها
عدم استفاده از کتیبه در بالا و پایین پنجره ها بخشی از قوانین نامبرده است که طراحان و معماران ملزم به رعایت این نکته نیز می باشند.
ارتفاع پنجره ها
قانون 1.10 از استانداردهای شهرداری و آتش نشانی درباره پنجره دوجداره UPVC به این موضوع اشاره دارد:
در صورتی که از نرده یا صراحی برای پنجره های دوجداره UPVC خود استفاده نمی کنید. ارتفاع فریم آهنی را باید در ارتفاع 120 الی 130 سانتی متر از کف در نظر بگیرید. تا ایمنی تا حد قابل توجهی حفظ شود و از وقوع خطرات احتمالی تا حدی جلوگیری به عمل بیاید.
علاوه بر حفظ ایمنی، این قانون که باید ارتفاع پنجره ها از کف حداقل 120 سانتی متر در نظر گرفته شود. در واقع به دلیل حفظ حریم شخصی دیگر همسایگان در نظر گرفته شده است.
ضوابط آتش نشانی در رابطه با استانداردهای پنجره های دوجداره
با رعایت و انجام این ضوابط و استاندارد ها، به هیچ وجه با بر هم خوردن آسایش و زیر پا گذاشتن حریم شخصی همسایگان روبرو نخواهیم شد. همچنین به خودی خود استاندارد های لازم از نظر آتش نشانی و شهرداری رعایت شده است.
در مواردی دیگری که همسایگان مشترک در یک طبقه که از یک نورگیر استفاده می کنند، باید از یکدیگر حداقل 4 متر فاصله داشته باشند. همچنین تا ارتفاع 1.75 متر از کف باید غیر شفاف و داخل غیر قابل رویت باشد. این امر باید جدی گرفته شود چرا که همانطور که اشاره شد، در رابطه با حفظ حریم شخصی افراد بوده و رعایت نکردن آن مساوی با زیر پا گذاشتن استاندارد های موجود در این رابطه می باشد.
پنجره های مشرف
در برخی از مواردی که فاصله دو پنجره مشرف به هم بیش از 35 متر می باشد، رعایت مواردی که در این زمینه به آنها اشاره کردیم الزامی نیست. و می توان از غیر شفاف یا مات کردن پنجره تا ارتفاع 1.75 صرف نظر کرد.
نکته دیگری که در این رابطه لازم است تا به آن اشاره داشته باشیم، پنجره یا درب بالکن یا تراس هایی که مشرف به گذرگاه های شرقی یا غربی با عرض کمتر از 24 متر و گذرگاه های شمالی با عرض کمتر از 20 متر باید تا ارتفاع 1.75 هستند می باشد. در این موارد لازم است که پنجره ها مات شوند و غیر شفاف باشند.
پنجره های باز شو
نکته دیگری که در این رابطه باید به آن توجه داشته باشید، استفاده از پنجره های بازشو در معابر شمالی با عرض 24 یا بیشتر و جنوبی با حداقل عرض 20 متر است. در این شرایط می توانید از ارتفاع 0.85 متر به بالا از بازشو ها استفاده کنید و مانعی در این رابطه وجود ندارد.
یک نظر بنویسید